2011年11月16日星期三

11月5日~花展




【蔬果花之美】

115

沙田大會堂

今次好朋友有份參展

所以約埋幾位好友一齊去捧場

呢個係朋友嘅作品

好貼合主題

“有營主婦”






會場內還俾我見到甘夫人
她是位插花導師
仲唔影番張相留念
背後係她的展品
好優雅呢


個個展品都好靚

我影咗好多相

大家可以細心欣賞

因為是次主題係用蔬果

所以展品唔放得耐

展期祇得一日咁多

好慶幸能夠有份參觀

真係大開眼界呢!


見到嗎?

公仔的裙子是用椰菜做成的



盆上淡黃色的是浸發了的雪耳




















幾棵菜頭制成的展品乜可以那麼美的呢






是一片片青瓜砌成







青色的是西蘭花




黑色的是絲瓜






荷蘭豆做成的





火龍果做成兩條活生生的金魚



似一條龍嗎?




全場最矚目的展品"挪亞方舟"
每一個角落都令人驚喜
好正














還有其他展品































































又係金魚呀




























MOONmoon另一個家

興趣入去參觀下

MOONmoon-Kitchen/blogspot.com~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

我的ebook已經出版
Apple產品或Android嘅朋友

有興趣可以download

品甜apps




http://itunes.apple.com/app/id445190178?mt=8
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

MOONmoon Facebook Fanpage

""左未





26 則留言:

  1. 如月:真係好靚好可愛呀!最衰我唔知道有啦!唔係就去影下相。
    [傻妹【Annie】回覆11/16/2011 08:55:45]如月:學妳話齋蔬菜唔放得耐。
    [版主回覆11/16/2011 06:38:22]佢得一日展期,我都好驚喜啲展品咁靚!

    回覆刪除
  2. 好靚
    [版主回覆11/16/2011 06:38:38]真係好靚好有心思!

    回覆刪除
  3. 盆盆都插得好好呀!!!...我最鍾意火舞同荷塘拾趣... ^^
    [版主回覆11/16/2011 06:40:12]有幾棵用辣椒做嘅我都好鍾意,唔知係咪我對紅色有特別喜好呢?

    回覆刪除
  4. 真係好佩服D人咁有創意!
    [版主回覆11/16/2011 06:39:53]真係好有創意!

    回覆刪除
  5. 藝術真係創意無限, 好正...呀 ! 真佩服"挪亞方舟" 的作者, 冬菇變烏龜... ( ^.^ )
    [版主回覆11/16/2011 06:40:29]挪亞方舟係一班人做架!不過真係好吸引

    回覆刪除
  6. 每位參展者都係創意無限 好有心思 真的大開眼界呀 ^^
    [版主回覆11/16/2011 06:40:59]我都大開眼界,估唔到用蔬菜可以做到咁靚!

    回覆刪除
  7. 真係大開眼界,個個參賽者都創意無限,各有心思,可惜展期只得一日,錯過了真遺憾.....
    [版主回覆11/16/2011 06:41:27]啲展品真係好有創意,展出一日真係可惜!

    回覆刪除
  8. 很富創意!
    [版主回覆11/16/2011 06:41:43]可惜得一日展期!

    回覆刪除
  9. 個個都好有心思。 Like!!

    回覆刪除
  10. 參展作品好有特色, 真係有創意, 有機會真係好想去睇.

    回覆刪除
  11. 全部都好靚 又有個人風格

    回覆刪除
  12. 蔬果都咁有美感,真是大開眼界。

    回覆刪除
  13. 好有心思!

    回覆刪除
  14. 嘩嗄, 睇你呢度就等如去咗現場咁滯. 咁多作品呢... 以火舞最得我心.

    回覆刪除
  15. 藝術呀~~好特別好有創意呢~!!

    回覆刪除
  16. 真係好鬼得意,又有創意。
    [版主回覆11/18/2011 22:41:05]真係好靚架,非常難得的一次花展!

    回覆刪除
  17. 好靚..有心思..謝謝
    [版主回覆11/18/2011 22:40:51]非常難得的一次花展!

    回覆刪除
  18. 我和朋友星期日去到先知得一日,好彩有您將D影得咁靚嘅相給我們分享,謝謝您。
    [版主回覆11/18/2011 22:41:32]原來你知有呢個花展呀,真係可惜,去唔到就睇下我啲相喇

    回覆刪除
  19. 又真係好靚 , 大開眼界 , 不過放得一日有 d 可惜 !
    [版主回覆11/18/2011 22:40:00]非常難得的一次花展,無法子,啲蔬菜唔放得耐

    回覆刪除
  20. 勁呀,真係好有心思。比我整就弊啦,D花一定爛晒。
    [版主回覆11/18/2011 22:39:43]佢地真係好有心機,用蔬菜做餸我就識,咁樣插花真係難得一見

    回覆刪除
  21. 大開眼界!
    [版主回覆11/18/2011 22:39:09]非常難得的一次花展!

    回覆刪除
  22. 好別緻,蔬菜都可以做到咁多花款
    [版主回覆11/18/2011 22:38:33]非常難得的一次花展!
    好耐無見你巡blog喇

    回覆刪除
  23. 真係大開眼.^^
    [版主回覆11/18/2011 22:38:05]非常難得的一次花展!

    回覆刪除
  24. 好特別呀...
    多謝你的圖片, 我睇得好開心...
    [版主回覆11/27/2011 10:44:16]咁靚梗係影多啲相喇

    回覆刪除

:) :( ;) :D :-/ :x :P :-* =(( :-O X( :7 B-) #:-S :(( :)) =)) :-B :-c :)] ~X( :-h I-) =D7 @-) :-w 7:P 2):) :!! \m/ :-q :-bd ^#(^